vrede

 
 

WEES EEN LICHT VOOR JEZELF

In zijn laatste woorden raadde de Boeddha ons aan om een licht te zijn voor onszelf. Hij zei ook: “pas als je een licht kunt zijn voor jezelf, kun je dat ook voor een ander zijn”. Onze samenleving is nu zo ingewikkeld geworden dat het echt nodig is om een licht voor elkaar te kunnen zijn.

Licht is leven. We kunnen kiezen voor het licht.

Dat is een heel diep bewust-wordingsproces. Maar als we dat doen dan zullen er ook dingen in onszelf aan het licht komen die we liever in het donker laten… Daarom willen we oefenen om bewust en sterk genoeg te zijn om het donkere in onszelf onder ogen te zien en te transformeren naar licht. Pas dan kunnen liefde en compassie met onszelf en de ander groeien en kunnen we een licht in de wereld zijn. Thich Nhat Hanh zegt: “om leed te verlichten moet je diep en invoelend kunnen luisteren en kijken naar jezelf, de ander en de wereld.” Laten wij ons hart openen. Zo bevrijden we dan onszelf. Het Pad van de Boeddha is de weg van bevrijding, vrij worden… We gaan deze 3 dagen elkaar inspireren en ondersteunen door diepgaand te onderzoeken hoe we een licht kunnen zijn voor onszelf, voor de ander en voor de wereld. Laten we oefenen aandachtig te zijn. We zullen dan zien dat licht en schaduw niet zonder elkaar kunnen. Alles mag er zijn.

We werken met geleide meditaties, schrijven, met klei, kleur, zang en dans. We laten ons inspireren door poëzie, mooie teksten en verhalen van vroeger en nu. We nemen daar alle tijd voor.

Met lekker vegetarisch en biologisch eten worden we door Aukje
liefdevol verzorgd.

Voel je welkom!

 

Begeleiding:

Margriet Versteeg, Dharmalerares

Alieke Hartog, beeldend kunstenaar, psychosynthese gids,
Sangha voor hulpverleners.

Datum en tijd: di. 26 december 10.30 uur
t/m do. 28 december rond 16.00 uur.

Locatie: “de Stal, Ruimte voor stilte en creativiteit”
van Pallandtweg 16
4182 CB Neerijnen.

Kosten : € 270,= incl. maaltijden, materiaal en overnachting.

Aanmelding en info:
Margriet Versteeg T: 0575 530 843
E: margrietversteeg40@gmail.com
Alieke Hartog T: 0418 651 263
E: ahartog@tele2.nl

Overnachting: Er zijn 10 eenvoudige slaapplaatsen op de boerenzolder,
er is B&B in de buurt en natuurlijk kun je ook thuis slapen.

 

Over de vorige workshops kunt lezen in het archief

omhoog